11 srpnja, 2023

Imate li žicu? Upoznajte Standard SG2, žicu koja zaslužuje svoj naslov u medijima

SG2 žica za zavarivanje, poznata i kao ER70S-6 ili GMAW žica, je vrsta čvrste žice, koja se koristi u procesu zavarivanja gasom metala (GMAW).

Ova žica obično se koristi za zavarivanje ugljičnog čelika i niskolegiranih čelika u različitim industrijama, uključujući automobilsku, konstrukcijsku i opću proizvodnju.

Oznaka “SG2” odnosi se na klasifikaciju žice prema evropskom standardu EN ISO 14341.

Posebno dobra vijest za domaće poduzetnike, te sve one koje se bave industrijskim djelatnostima koje za svoj rad trebaju SG2 žicu za zavarivanje, ujedno žicu koja zaslužuje medijski naslov, je ta da Tadex logistika sa sjedištem u Vitezu, ima posebnu ponudu SG2 žice za zavarivanje.

Ukoliko vam je potrebna SG2 žica, onda smo sigurni da je Tadex logistika vaš novi kontakt u poslovnom adresaru, jer je ova kompanija i ekskluzivni uvoznik Standard žice za Bosnu i Hercegovinu.

Žica za zavarivanje SG2/ER70S-6 poznata je po svojim odličnim karakteristikama zavarivanja i svestranosti. Proizvodi glatke i čiste zavarene spojeve sa dobrim prodiranjem i visokim stopama taloženja. Koristi se i u različitim položajima, uključujući ravne, horizontalne, vertikalne te iznad glave.

Neke ključne karakteristike žice za zavarivanje SG2/ER70S-6 uključuju:

  • Malo prskanja – žica proizvodi minimalno prskanje tokom zavarivanja, što rezultira čistijim zavarenim spojevima i smanjenim čišćenjem nakon zavarivanja.
  • Dobra kontrola zavarenog bazena – SG2 žica nudi dobru kontrolu nad bazenom za zavarivanje, što olakšava postizanje željenih veličina i oblika zavara.
  • Zavarivanje u svim pozicijama – Može se koristiti za zavarivanje u svim položajima, pružajući svestranost i fleksibilnost u različitim aplikacijama zavarivanja.
  • Visoka mogućnost uvlačenja -Žica ima odličnu propusnost kroz gorionike za zavarivanje i dodavače žice, osiguravajući glatko i konzistentno dovođenje žice tokom procesa zavarivanja.
  • Dobra mehanička svojstva – Zavari napravljeni žicom SG2/ER70S-6 pokazuju dobru čvrstoću, udarnu žilavost i duktilnost, ispunjavajući zahtjeve za većinu općih primjena zavarivanja.

Kada koristite žicu za zavarivanje SG2/ER70S-6, bitno je slijediti preporuke proizvođača u vezi napona, struje i odabira zaštitnog plina kako biste postigli optimalne rezultate zavarivanja. Osim toga, pri obavljanju aktivnosti zavarivanja uvijek treba slijediti odgovarajuće sigurnosne mjere, uključujući odgovarajuću ličnu zaštitnu opremu.

Za više informacija o dostupnosti, cijenama te načinu i roku isporuke, informacije možete dobiti putem e-maila: info@tadexgroup.ba.